štvrtok 17. januára 2013

Mňamkové vafle

Naša Anička dostala pod stromček vafľovač. A nielen taký obyčajný – ale okrem vaflí vie robiť aj sendviče aj grilovať.
Sendviče nám vyrábala na raňajky počas celých zimných prázdnin a každý deň prišla s nejakou zaujímavou obmenou.
Kým sme sa odvážili na prvé vafle, chvíľu to trvalo. Z diskusií na internete som očakávala, že sa budú prilepovať na formu, že to bude dlho trvať, že nebudú chutiť ako z obchodu atď. atď. Zarobili sme teda „palacinkové“ cesto, poctivo vyšľahali bielky z vajec, pridali prášok do pečiva, zapli vafľovač a boli v napätom očakávaní a s tečúcimi slinkami. „No čo, ak sa nebudú dariť, urobíme z cesta palacinky a hotovo.“ Žiadna z katastrofických predpovedí sa ale nenaplnila, všetko išlo ako po masle a vafle ozdobené šľahačkou a banánmi chutili ohromne.
A tak sme sa pustili do hľadania ďalších receptov. Pritom sme natrafili na perfektnú kuchársku knihu: 1 cesto, 100 palaciniek, lievancov a vaflí. Základné cesto je jedno, ale doplňujúce prísady a náplne sú skutočne v sto obmenách – sladké, slané, syrové, ovocné, zeleninové, dokonca i s prísadami, ktoré by človek v palacinkách či vafliach nečakal.
Dnes sme ukuchtili jednoduché – základné cesto bolo akurát ochutené mletým zázvorom a plnili sme ich tvarohom, ktorý sme rozmiešali s troškou cukru a jedným vanilkovým jogurtom (v knižke bola namiesto jogurtu kyslá smotana, ale nebola v našej chladničke).
Spomenula som si aj na blog, tak som odfotila skvelý prístroj, skvelú knihu, zopár vaflí (nie všetky vyzerali ukážkovo, ale chutili vynikajúco). No keď som chcela odfotiť na záver ešte jednu naplnenú vafľu, zistila som, že už niet čo fotiť… Tak zasa pri ďalšom pečení :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára