štvrtok 2. mája 2013

Sviatok práce

Včerajší sviatok práce sme „svätili prácou“ – alebo sviatkovali prácou? Strihali sme na chalupe konáre stromov, rúbali drevo, polievali a sadili v záhrade.
Naše a susedovie deti zatiaľ našli zaľúbenie v púpave. Vytvorili z nej toto umelecké dielo:






Trochu púpavy nechali aj zajacom a sliepkam. Keď tak na to pozerám – takýto trávnik sa mi páči oveľa viac ako anglický. Je z neho i väčší úžitok pre zvieratá a navyše nezamoríme vzácnu vodu kadejakými svinstvami z chemických prípravkov proti burine.



Tu je naša stodola. Vraj kedysi okolo stodôl vysádzali orechy, aby zabránili šíreniu požiarov. My sme k orechom pridali aj jedlý gaštan a opodiaľ stojí i obrovská čerešňa.



Plot od ulice už pomaly dosluhuje. Pletivo mu čoskoro vymeníme. Prisadili sme k nemu i niekoľko rakytníkov. Teším sa, že nevzhľadný plot bude čoskoro skrytý pod zelenou húštinou a že my i vtáčiky si budeme môcť pochutnať na rakytníkových bobuliach. Tým čoskoro som samozrejme myslela rok-dva, ak všetko pôjde podľa mojich predstáv :-)


Náš oriešok. Stromov s vlašskými orechmi máme v záhrade niekoľko, chvalabohu aspoň v niečom sme sebestační – a ostane dosť i pre rodinu a známych.
 




Rozkvitli jablone a záhradou sa šíri omamná vôňa a bzukot včeličiek. Z tejto budú tie najlepšie jabĺčka na svete.




Túto jabloň mal zasa najradšej môj tatko. Žiaľ, ani on, ani jabloň už tu s nami nie sú… Na každého a na všetko však ostanú spomienky. A prídu zasa noví ľudia, veci, udalosti, ktorí urobia svet opäť o niečo krajším.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára