streda 25. februára 2015

Každoročná zornica

 

Pred troma rokmi kúpená v Ikea, každoročne zakvitne a ja tu s ňou budem každoročne otravovať :-)
Je to moja obľúbená kvetina, neviem sa na ňu vynadívať, len škoda, že kvitne dosť krátko.
Tentokrát jej narástla taká obrovská stonka a veľké, ťažké kvety, že som ju musela odrezať do vázy, lebo by sa prevrhla. Pre zaujímavosť — výška 85 cm a kvet mal priemer 22 cm!
Veľká škoda, že bolo celý deň zamračené a preto sa mi ťažko fotila. Ale čakať do zajtra som sa bála, to už začne odkvitať. Má ešte dva púčiky, som zvedavá, či rozkvitnú aj vo váze. 
 
 

 


A tu je ešte jedna. Taká „chudobná príbuzná“. Nedá sa s tou bielou ani porovnať, čo sa týka veľkosti. Ale v našom dome je dlhšie ako my. Zdedili sme ju po predchádzajúcej majiteľke. Odvtedy som z nej oddelila a rozdala už veľa cibuliek. I doma ju máme ešte v niekoľkých kvetináčoch. Kvitnú rôzne, kedy ich napadne :-)




Dnes len takto kvetinkovo, žiadny nový výrobok nemám. A s tým, že mám aspoň 4 rozrobené, sa radšej nechválim, až bude hotovo.

Idem sa teda snažiť — a vám prajem krásny večer!
Vierka.

2 komentáre:

  1. Vierka, kvetinka je nádherná. Teraz ma nemôže napadnúť ako sa volá :-)
    Pestovala ich vo veľkom moja sestra. Po jej smrti sa o ne staral jej muž,
    ale uhynuli mu po čase. Nechcela som ich od neho pýtať, lebo bolo vidno,
    že mu na nich záleží.......

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Daniela. Píšem to i v nadpise – volá sa zornica. V obchodoch sa objavuje aj pod názvom amarylis, ale nie je to správny názov, je iba z čeľade amarylkovité. Spomínala som to aj pred rokom v tomto príspevku: http://vlnkabavlnka.blogspot.sk/2014/04/zornica.html - Zornica
      Krásny večer! V.

      Odstrániť