pondelok 2. februára 2015

Upletiete za jeden večer


Tomu, že som sa dosiaľ neocitla v posteli s chrípkou, vďačím okrem iného aj nákrčníkom. Nosím ich prakticky celú zimu a rada ich aj pletiem — nie je nič jednoduchšie. Takýto máte hotový za jeden, max. dva večery. Ťažko je dávať návod, každá priadza je iná, jedna pletieme voľnejšie, druhá pevnejšie. Na tento som si zvolila dvojitú priadzu a ihlice č. 5. Nahodila 80 očiek a plietla stále dokola. Prvých 6 a posledné 4 riadky majú vrúbkový vzor, ostatné z jednej strany hladko, z druhej obrátene. Použila som mäkkú pestrofarebnú priadzu Evolution a ružovú stužkovú značky Felicita, ktorú som nemala na čo minúť :-) Plietla som do výšky 30 cm. Dá sa nosiť obojstranne, je mäkkučký, teplý, skrátka príjemný a pohodlný.
To, čo vidíte pod ním, bude zakrátko sveter. Trápim sa s ním už od predvianoc. Má raglánové rukávy a momentálne mám všetko, rukávy i predné a zadný diel na jednej kruhovej ihlici. Riadky sa mi zo začiatku zdali nekonečné, ale postupným uberaním na ramenách sa skracujú, tak to už snáď nejako dobojujem. Juuuj, už aby to bolo, lebo hlava je plná ďalších nápadov na šitie, pletenie i vyšívanie, len toho času…









Tak do pletenia, prípadne do toho, čo koho baví najviac!
Majte sa krásne!
Vierka.

2 komentáre:

  1. Krásny nákrčník! Takú vlnu ani nepoznám, hlavne tú ružovočervenú, nehryzie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daniela, obe priadze sú zo stránky pletenie.sk (neviem prečo, ale momentálne je nefunkčná), vyrába ich SDS, majú aj stránku pleteni.cz. Kupovala som to už hádam pred 2 rokmi. Hrýzť nehryzie ani tá stužková, akurát keby bola samotná, asi by to bolo chladivé. Takto dokopy je z nich nákrčník mäkkučký.

      Odstrániť