pondelok 13. apríla 2015

A je to!

 


Cítila som sa dnes ako Pat a Mat v jednej osobe. Netušila som, že dokončiť vankúš, ktorý už bol vyše týždňa vyšitý, bude takou skúškou trpezlivosti. Napokon bol ušitý za chvíľu, ale to by som nebola ja, aby som nevymýšľala. Stále sa mi zdalo, že mu ešte niečo chýba. Tak som sa pustila do prišívania bambuľkovej vlny po obvode vankúša. Nakoniec to síce nejako dopadlo, ale párkrát som to veru chcela šmariť do kúta… :-)
Mimochodom, vzor je z knihy Miliny Duchoňovej: Vyšívame – asi ju má doma každá staršia vyšívačka (alebo výšivkárka?)








Bambuľky – ale mi dali zabrať :-)




Trošku z víkendovej záhrady pri chalupe: Privítali ma nádherné rozkvitnuté trsy tulipánov a rozvoniavajúce hyacinty. Vysadila som čo-to okolo nového jazierka i doň. Treba však ešte máličko vyrovnať breh nech nevyčnieva fólia a možno ešte dosadiť zopár kvietkov okolo. Tiež by som rada zohnala rastlinku do jazierka, ktorá čistí vodu. Plus ďalšie a ďalšie plány. Uvidí sa, na čo budú v najbližšej dobe stačiť sily a čas.







A keď zasvietilo slniečko…

Burina, ale krásna :-)

Už mesiac kvitnúci pľúcnik

Z jazierka iba kúsok, zvyšok až ho trochu skrášlim :-)

Za jazierkom bylinková špirála

Spoločnosť v záhrade mi robila táto holubička






Majte sa krásne, až budem mať niečo zaujímavé, ozvem sa :-)
Vierka.

10 komentárov:

  1. Ahoj Vierka. Krásne ti to tam kvitne. :) Tie tulipániky ,to sú také najskoršie, aj mne teraz kvitnú, teším sa z nich. Ale už aj ostatné pôjdu. Nech sa ti darí pri zveľaďovaní jazierka. :) Vankúšik sa vydaril. Pá. Dana :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Danka, ďakujem! Nuž, tulipániky boli ešte pred rokom veľké červené tulipány – ale keďže som ich už dávno nevykopala a nepresadila, splaneli. Ale i tak sa mi páčia :-)
      P. S. Tie tvoje žaby na fotkách vyzerajú zábavne, ale chodiť pomedzi ne by sa mi teda nechcelo :-)))
      Maj sa krásne! Vierka.

      Odstrániť
    2. Viery, ja mám tulipány klasické červené už asi 20 rokov:):):) na jednom mieste a stále sú klasické červené.:) A mám jeden trs takých podobných, ako sú tie tvoje na foto a to mám vyslovene že skoré. Kvitnú teraz a tie klasické červené majú zatiaľ iba puky. Ale ak ti to ozaj splaneli, tak veľmi pekne splaneli. Pá. Dana :):):)

      Odstrániť
    3. Danka, asi budeš mať pravdu :-) Našla som fotky z minulého roka a veru už vtedy vyzerali takto - len pre zaujímavosť, kvitli pred rokom už okolo 20. marca, mám fotky z 23. 3. Ja som bola presvedčená, že boli červené - ale možno, kým prídem nabudúce na chalupu, rozkvitnú niekde zasa také.
      Inak, neviem, či je to pravda alebo blud, ale jedna pani mi vravela, že tulipány sa veľmi ľahko pomenia, že sa vraj nesmú ani strihať jednými nožnicami po sebe červené a žlté. Možno je to ale blbosť, ktovie… :-)

      Odstrániť
  2. Vieročka, zase si ma dostala...ten vankúš je krásny, pre mňa by to už nebolo vyšívať krížikmi a veru vyšívala som aj ja kadečo, kde sú tie časy?! A tie zábery z chalupy sú tiež milé, užasné tulipány pestuješ, ja len také obyčajné červené a žlté ale ked rozkvitnú sú tiež pekné ako každý kvietok. Pre nás, čo máme radi kvietky a všetko zelené okolo seba nerobíme rozdiely, všetko má svoj pôvab....Pekný týždeň. Ahoj.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Evka! Veľmi rada vyšívam, už od mladosti, ale musím to obmedzovať kvôli očiam. Tu našťastie bol ako podklad kanava, tuším štvorka, tak som si nemusela veľmi namáhať zrak. Objavila som nedávno i dosť riedku kanavu, na ktorú sa dá vyšívať bavlnkami a začala som taký modrý obrázok, som zvedavá, ako mi to pôjde.
      Verím, že máš i ty rada kvietky – prezrela som spätne všetky tvoje príspevky o záhrade a máš tam kopu nádherných fotiek.
      Veľa slniečka a pohody! Vierka.

      Odstrániť
  3. Nádherná práce! A ta rozkvetlá zahrada, ta je, u nás to ještě spí:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ďakujem! Aj u vás bude krásne – to bude fotiek potom, teším sa. Najviac sa mi páčila tvoja záhradná fotorozprávka :-)
      Keby som bývala bližšie, zišli by sa mi veru tie tvoje patchworkové kurzy, čo si nedávno spomínala. Stále sa chystám i nejaký patchwork zhotoviť, ale nejako sa nemôžem odhodlať :-)

      Odstrániť
  4. Love that pillow!!! (I just finished an itty bitty x-stitch....I know the love and work that went into your piece!) Thanks for hopping into my blog space!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hi Steph. Thank you! I don’t write comments to you, but I often go to watch your inspirational blog :-)
      Greetings, Vierka.

      Odstrániť