pondelok 20. apríla 2015

Pribylina

To nie je špinavý objektív, ale snehu nerozkážeš :-)

Dnes a zajtra namiesto vyšívania či háčkovania vám ukážem zopár zaujímavých miest z mojich víkendových potuliek. Strávila som sobotu a nedeľu na severe Slovenska, pod Tatrami. Pôvodne som sa chcela pozrieť na Štrbské Pleso, kde som bola naposledy v roku 2004, len pár mesiacov pred kalamitou. Počasie na Plese však bolo také, že sa mi ani nechcelo vystúpiť z auta. A tak náhradný plán bol: skanzen v Pribyline a v ňom expozícia Považskej lesnej železnice.
Tu už bolo počasie o dosť lepšie, i keď chvíľami mi pred objektívom veru poletoval sneh. Žiaľ, skanzen mimo sezóny zatvárajú o 16. hodine – za polhodinu, čo nám ostávala, sa toho veru veľa stihnúť nedá. Tak sme zaplatili zľavnené vstupné, cvakla som pár záberov a vykročili sme rezkým krokom na opačný koniec areálu, ku vláčikom. Zvyšok skanzenu som už zo dva razy predtým videla, tak ma to až tak veľmi nemrzelo. Tu je teda „zopár“ fotiek:















Expozícia PLŽ:







 















 

 

 



Pri tejto zastávke nás napadlo, že to by ešte do večera mohol byť ďalší cieľ nášho putovania. O tom bude ale zasa môj budúci  príspevok.


Zatiaľ sa majte krásne a píšte a foťte! Teším sa na vaše príspevky.
Vierka.




6 komentárov:

  1. Lovely photos, the museum looks great!
    Happy Monday x

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hello „Happy“! Thank you for your visit in my blog. In Slovakia we have a few such museums in nature. They are beatiful and very interesting for me, I love them. Happy day! Vierka.

      Odstrániť
  2. Tam veľmi rada chodím v lete s manželom na včelársku nedeľu. Sme tam dlho, on sa venuje včelárom, majú rôzne prednášky a ja sa tam tiež nenudím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Daniela! Súhlasím s tebou, je tam veru na čo pozerať :-) Krásny deň!

      Odstrániť
  3. Vierka, pekne si to zdokumentovala. :) Ten kraj mám strašne rada, je nádherný. Sever Slovenska, pod horami i hory, milujem. Krásny týždeň. Dana:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dani! Veru, i ja to tam mám rada. Ale žiť by som tam nechcela. Radšej len pekne tu dolu, „v teple“ :-)
      Maj sa krásne!

      Odstrániť