štvrtok 9. apríla 2015

Tentokrát koberček

 

– ale už naozaj. Z toho predchádzajúceho sa stal obľúbený behúň na stôl. Potrebujem však koberček ku vani do novej kúpeľne na chalupe – a tento tam, myslím, pristane. Len tú kúpeľňu ešte treba dokončiť :-)





  


Dnes som záhradníčila vonku, ale prinášam vám dva moje záhradnické úspechy z predchádzajúcich týždňov.
Mala som dracénu, ktorá už merala snáď poldruha metra. Zrezala som z nej asi meter a dala do demižóna s vodou, kde  zakrátko pustila korienky. Zvyšok ostal v kvetináči, že ho neskôr vyhodím na kompost. Aké bolo moje prekvapenie, keď sa na kmienku objavili dva púčiky – z jedného už stihla vyrásť dosť veľká ružica listov.






No a úspech, v ktorý som ani nedúfala – vypestovala som svoj vlastný zázvor. Zatiaľ iba kúsok, ale zopakujem si to a o rok ho bude snáď viac. Niečo postrúhame do čaju a niečo z mojej úrody poputuje opäť do kvetináča, púčiky na hľuzách sa už črtajú.






Vonku sa nám krásne vyčasilo, dnes som natrela záhradný nábytok a pracovala i v záhrade, cez víkend ma to čaká na chalupe. Majte sa krásne a tešte sa zo slniečka.
Vierka.


6 komentárov:

  1. Vierka, koberček je ozaj pekný a ten vypestovaný zázvor...to sa ti ako podarilo, z čoho? U nás nestačíme zázvor kupovať, hľavne dcéra, tá ho má veľmi rada v čaji. Poradíš prosím ako sa to pestuje? Ďakujem. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Evka! V obchode pri nákupe zázvoru poobzeraj tie hľuzy, či tam nenájdeš nejakú čerstvejšiu, s takými zelenými očkami, ako má ten môj na posledných dvoch obrázkoch. Doma potom zasadíš, resp. viac-menej len položíš na pôdu a mierne zatlačíš, môže čiastočne zvrchu i vyčnievať nad pôdu. Polievaš a čakáš :-) Asi o tri mesiace vyzerá zázvor tak, ako v tom druhom odkaze – ja som ho presádzala do väčšej nádoby, lebo ma skôr nenapadlo, že bude potrebovať viac miesta. Tých stoniek tam napokon vyrástlo ešte veľa ďalších, na jeseň zožltli a zvädli, ale ja som na to pozabudla a nechala to v kvetináči až do včera (myslím, že hľuzy sa mohli vybrať i skôr).
      Tak vyskúšaj, budeš mať novú pestovateľskú skúsenosť – nech sa ti to vydarí! Tu sú odkazy, kde som pestovanie zázvoru spomínala pred rokom:

      http://vlnkabavlnka.blogspot.sk/2014/01/neuveritelne-v-zahrade-8-januara-2014.html
      http://vlnkabavlnka.blogspot.sk/2014/04/zazvor-domaci.html

      Odstrániť
  2. Vierka, koberec je krásny, páčia sa mi farbičky. Na chalupu sa ti istotne hodí.
    Tvoje pestovateľské úspechy sú úžasné. Ani by ma nenapadlo kúpený zázvor zasadiť.
    Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Vierka, tiež som to už so zázvorom skúšala kedysi dávno. Nejaké hľúzky tiež narástli.
    Si šikovná pestovateľka. Maj sa krásne. Dana :):)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I love the color you chose for the rug. It is very springlike. xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, ďakujem za komentáre, som rada, že sa koberček páči - a moje pestovateľské pokusy budú určite pokračovať, veľmi ma to baví :-)
    Majte krásny a pohodový deň i celý nadchádzajúci týždeň! Vierka.

    OdpovedaťOdstrániť