piatok 15. mája 2015

Zajac alebo mačka?




Konečne sa dostávam po dlhšej dobe i k príspevku o mojich vlnkách, dnešná sa volá Maggie a vznikla z nej ďalšie šatka. Moje dievčence si tieto šatky obľúbili a rady ich nosia, ja ich zasa rada pletiem i háčkujem. Určite ešte nejaká pribudne.
K tomuto klbku som sa dostala pri objednávaní priadze na Evkin svetrík z minulého príspevku. Klbko bolo vy výpredaji, lebo im zostalo v obchode iba jedno posledné – a mne ho prišlo ľúto :-)) Ale k veci: zloženie je akryl/angora/vlna (60/20/20), priadza je mäkká a tenká, 100 g klbko má návin 550 m. Šatka z neho je jemná a ľahučká, spotrebovala som hádam polovicu klbka.

  






Keď bolo vonku sychravo a ja som namiesto záhradkárčenia plietla, uvelebila sa pri mne naša Kamilka. Zrazu pozerám – je tá angora zo zajaca alebo z našej mačky? :-)) Je rovnako jemná a má dokonca veľmi podobné odtiene. Nechala som Kamilku nech sa s klbkom pomazlí, kým ich spolu odfotím, ale rýchlo som jej ho zasa brala z dosahu, keď začala od slasti vystrkovať pazúriky.




  








A tu už je hotová šatka:


   

 Vonku sú farby autentickejšie:





Ďalší môj pletený výtvor zasa tak skoro neuvidíte, lebo som sa pustila do štrikovania pánskej vesty. Jednak to bude dlho trvať a na modrosivo-čiernom melíre toho zas až tak veľa vidieť nebude. Ale ako sa poznám, kým to dokončím, pozačínam ešte kadečo ďalšie. Tak ma napadá. čo je asi s mojím vyšívaním na polici? Nevyšilo sa náhodou medzičasom samo? Bežím pozrieť – a vy si bežte užívať víkend. Veľa slniečka a dobrej pohody!
Vierka (a Kamilka)

 


10 komentárov:

  1. Lovely work!!! nice colors!!!
    Have a nice day!!! my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vierka, vyzerá to, že mačka.:):):):) Sú úplne rovnaké. :) Ahoj. D.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, možno, keby mala Kamilka dlhšiu srsť, že by sme na jar z nej i na jednu takú šatku priadze načesali :-)))
      Maj sa krásne! v.

      Odstrániť
  3. Vierka, ty si mi pripomenula moju mladosť :) aj ja som nosila také šatky samozrejme nie z takej peknej melírovanej vlny, voľakedy také neboli, ale tiež boli tak robené...krásna vlna s peknými farbami. Nech sa ti dobre pletie aj tá vesta, ja teraz nerobím pletené nič ale hačkujem obrus, taký jednoduchý farebný na stôl do záhrady. Pekný týždeň. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Evi, tiež si pamätám takú príšerne pichľavú Maharu, Romanu apod., ale ako vravíš, nebolo na výber. Moja prvá šatka bola háčkovaná, len mriežka z dlhých stĺpikov a retiazok, robila som ju ešte ako stredoškoláčka – a bola som na ňu náležite pyšná :-)
      Tento týždeň sa pustím do pečenia tvojho tvarohového koláčika. Máš ho krásny, pečiem podobný, ale nerobila som ešte náplň tak, ako ju máš ty v recepte.
      Nech sa ti darí, zdravím, v.

      Odstrániť
  4. Beautiful shawl and cute kitty! Funny how their colors are matching :-). Happy weekend! Nata xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Thank you, Natas. Have a nice week! Vierka

    OdpovedaťOdstrániť