piatok 5. júna 2015

Príspevok žlto-oranžový druhý

… alebo keď som ráno dopolievala záhradu



Prednedávnom som uverejnila jeden žltooranžový príspevok s tým, že určite bude nasledovať ešte minimálne jeden. Tak som tu s ním práve dnes. Ovšem, samé kvietky, dnes to bude bez žltooranžového štrikovania :-)
Rozkvitli mi tieto prenádherné ľalie, neviem sa na ne vynadívať. A teším sa, že ich čoskoro budú nasledovať i ľaliovky, tiež sa mi už poriadne rozrástli.  Ale o tých zasa inokedy.























Žltooranžovú kolekciu doplní nechtík, zatiaľ má len zopár kvietkov, ale množí sa mi samovýsevom a ja ho nechávam všade, kde je to len trochu možné, takže bude ho čoskoro oranžová záplava.





Nedávno som fotila žltý kosatec, ale nebola som s fotkami spokojná, reku odfotím neskôr. Potom ale nastali dažde a kým bolo po nich, bolo i po kosatcoch. Už mám len zopár posledných a cez víkend ich ostrihám, nech urobia miesto ďalšej nádhere :-)





A tu je jeden z posledných, zajtra bude i po ňom.






Do žltej zbierky pridávam tento bršlen, rastie ako divý, pred domom sa mi z neho už takmer vytvoril nízky živý plot nebyť toho, že mi časť zasadených rastliniek niekto ukradol. Ale dosadila som, akurát treba počkať, kým nové vzrastom dobehnú ostatné.






Objavila som na kvetinovej hriadke túto žltú rastlinku a vôbec neviem, kde sa vzala, ani či je to burina alebo kvet. Hlavne, že je pekná :-)



Takéto má listy a puky, ak by ste to niekto poznali, dajte mi, prosím, vedieť :-)




Pri mojej letnej „kancelárii“ som vám nedávno ukázala skalkové zvončeky. Rozkvitli už aj vysoké, fialové i biele.








Zaostrené na Kamilku na studni :-)

Madam ma sleduje jedným prižmúreným očkom :-)















Lupina


Táto už bola ťažká, padla k nohám rajčinám :-)



Na poslednom obrázku vidno kúsok záhrady, ktorý veru momentálne nevyzerá veľmi esteticky. Väčšina kvietkov tam momentálne odkvitá. Ale pretože chcem, aby sa povysievali, prípadne z niektorých i zozbierať semená, musím to pár dní vydržať. A potom milé odkvitnuté kvetinky urobia miesto zasa ďalším.





Užite si krásny slnečný víkend, ďakujem za návštevu a teším sa, čo si prečítam na vašich blogoch v pondelok. Vierka.


4 komentáre:

  1. Wow, so colorful!! Thanks for sharing these fantastic pics :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vierka, krásne. Ľalie mi ešte nekvitnú, s nechtíkmi som na tom tak ako ty. Tiež ich nechávam kde sa dá. :) Maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dani, tak, kým som nebola na blogu, oranžové ľalie odkvitli a začali kvitnúť biele a aj prvé oranžové ľaliovky – tých mám snáď sto, rastú ako z vody, napriek horúčave a suchu – sú to nezmary :-)
      Krásny víkend ti prajem! Vierka

      Odstrániť