streda, 25. novembra 2015

Ľanománia




Akonáhle sa niekde blízko mňa objaví kus špagátu, už sa aj náhlim po háčik a vymýšľam, čo vyrobím tentokrát. Ani neviem, kde sa ten svetlý špagátik doma vzal, zrazu tu len bol — a ja som zaraz mala v ruke háčik a prehrabávala sa vo vzoroch na pintereste. Nič veľké som nezačínala, špagátika bolo málo a môjho času ešte menej. A tak vznikli dve malé podložky pod niečo.


 





Keďže svetlejšie klbko sa minulo, štvorček som doháčkovala tmavším ľanom, ktorého mám doma ešte v zásobe dosť. A keď som ho už vytiahla, no budem ho zasa schovávať? Tak som sa pustila do obháčkovania ďalšej plechovky. Tú nižšiu som už mala doma dlhšie, teraz jej pribudla väčšia sestra, slúžia na odkladanie háčikov a ihlíc.






Napokon neostalo pri dvoch a budú z plechoviek sestry tri, na tretej už sa pomaly po chvíľkach tiež pracuje.






Ale pracuje sa i na ďalšom:
Lúpeme orechy, zo začiatku to bola zábava, ale po desiatich kilách už poriadna otrava — a keď vyjdem na povalu a vidím tie nevylúskané — ufff…






Tak si aspoň na zlepšenie nálady pripravím dobrý obedík, tentokrát ryžová kaša s na masle dusenými jablkami so škoricou:




Náladu mi vylepšila predvianočným darčekom babka Evkinej kamarátky, ktorá nás celú rodinu zásobila takýmito teplučkými ponožkami vlastnej výroby. Chystám sa i ja, že nejaké upletiem, ale neviem, neviem, či dokážem vyrobiť dve rovnaké :-)






 Zato jogurty vyrábam pravidelne, tie kupované už doma pomaly nikto nechce :-)




A pretože slniečko je vonku poriadne zubaté, pohľad na plápolajúci oheň v peci je výbornou terapiou.




… a pohľad na čečinu z nášho zoťatého strieborného smriečka pomaly navodzuje nadchádzajúcu adventnú atmosféru. Užívajte si ju v pokoji a spokojne, ja sa opäť ozvem, hádam mi to zasa nebude trvať mesiac, kým sa sem dostanem.
Krásny deň všetkým!
Vierka




2 komentáre:

  1. Vierka, ahoj. Tie plechovečky sú super. Orechov máme aj my kopec, len ich treba lúskať, ale kedy? Ale už ozaj treba, lebo aj piecť sa bude čo nevidieť. :) Jogurty som robila kedysi aj ja. Vieš čo? Normálne si ma nakopla, lebo mám aj ja ten prístroj niekde odložený v komore.Ale už som zabudla aj ako sa to robí. Mlieko musí byť asi čerstvé, že? Nie trvanlive,že? A teraz vlastne kupujem len biely jogurt, ktorý by som si mohla vyrobiť sama. :):)
    Juj a tá kaša s jabľčkami, hneď by som si dala.
    Maj sa krásne a ohlás sa častejšie. Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dani, rada by som i častejšie písala, ale raz nie je čas, raz sa mi zdá, že nie je o čom, celý svoj každodenný život sem vešať nechcem :-) Tých orechov sa urodilo neúrekom, doteraz sme vylúskali 16 kíl a ešte hádam zo desať čaká, to bude asi doterajší rekord z našej záhrady. Jogurty robím z mlieka z obchodu, ale nie z trvanlivého, tomu z automatu akosi nedôverujem. Už asi pred mesiacom som dokončila jeden vyšívaný obraz, ale kúpila som nevhodný rám, až to napravím a zarámujem, tak sa tu zasa objavím, ak budem mať niečo iné zaujímavé a bude čas, možno i skôr. Vďaka za návštevu a maj sa tiež krásne, v.

      Odstrániť