štvrtok 21. januára 2016

V roku 2016 a YARN ALONG 1


 


… by som okrem iného chcela zachovať pekné spomienky na každý deň roka v tomto sklenenom denníku. Inšpirovala som sa u Zuzky, ale postupne som natrafila na rôzne nádobky v podobnom duchu u viacerých z vás. Moja nádoba zatiaľ nie je nijako ozdobená — a dobre som urobila, lebo ako pozerám, ak ju budem poctivo plniť, i tak bude treba čochvíľa väčšiu :-) A možno ani tá väčšia nebude mať ozdoby: podstatné je, aby, keď ju na konci roka vysypem a začnem čítať, som si mohla povedať, že to bol dobrý rok…




… taktiež na mnohých blogoch nachádzam YARN ALONG, autorkou myšlienky je Ginny. Už dávno ma projekt zaujal, ale stále som odkladala rozhodnutie a váhala, či sa zapojiť. Napokon som si povedala, že aspoň budem mať zdokumentované, čo som čítala a štrikovala či háčkovala. S čítaním nie je problém, mám ho dokonca i v popise práce, no a čo sa týka pletenia a háčkovania, možno ma yarn along motivuje byť usilovnejšou, uvidíme. Ale i tak, do ničoho nejdem nasilu, možno sa tu takéto príspevky objavia raz za mesiac, možno raz za pol roka, ktovie…

Dnes mám teda na programe hneď päť kníh — päť zväzkov Dějin lásky a keď zvýši pár minút, možno pribudne i nejaký ten riadok na mojom budúcom svetri. Nie je to veľmi na chválenie, začala som ho pliesť už pred Vianocami, ale povinností je veľa a času na tvorenie menej.
Na Dějiny lásky som natrafila v jednom českom antikvariáte a nielen že ich čítam, ale aj digitalizujem, budú potom k dispozícii aj vám na internete :-)
Budúci sveter nie je podľa žiadnej predlohy, bude to vlastný návrh, celkom jednoduchý svetrík na gombičky, pletiem z priadze Xenie od Vlniky (vlna, akryl, mohér), ale poviem rovno, druhýkrát by som si ju už nekúpila.

















Plány som teda prezradila, sama som zvedavá, na koncoročnú bilanciu. Tak zatiaľ do čítania a do pletenia, dievčence.
Nech sa vám darí!
Vierka.

<a href="http://www.gsheller.com/tag/yarn-along" target="_blank"><img src="http://www.gsheller.com/wp-content/uploads/2015/03/YarnAlongButton1-003.jpg"></a>









11 komentárov:

  1. Vierka, prajem ti, nech ti tá nádobka na konci roka "puká vo švíkoch". Aby si tam každý deň mohla napísať niečo milé, čo ťa postretlo. :)
    Knižky vyzerajú moc pekne. Krásne sú. :)
    ahoj. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka, Danka. Nie je každý deň veru ideálny, ale snažím sa vždy nájsť niečo pozitívne - a možno práve to je účel takejto nádobky :-)

      Odstrániť
  2. Vierka ahoj :), tiež ti prajem, aby sa ti nádobka naplnila krásnymi spomienkami...mne sa tiež pekne krásne plní ... teším sa na koniec roka ako budem čítať a spomínať a už vidím ako sa pri tom usmievam :D, papa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, ďakujem. Dúfam, že s touto aktivitou vytrvám až do Vianoc - pod stromčekom si potom na Teba spomeniem a predstavím si ako sa preberáš spomienkami a usmievaš sa :-)

      Odstrániť
  3. Vierka, ty si písala minule, že vyrábaš jogurty. Si mi pripomenula, že aj ja mám ten jogurtovač. Už robím aj ja.:):) Ale, prosím ťa, akú tam dávaš tú kultúru? Kupuješ originál nejakú, alebo dávaš z obyčajného kúpeného jogurtu? Ako to robíš? Ďakujem a zdravím. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dani, nekupujem žiadne kultúry, použijem liter čerstvého mlieka a jeden obyč. biely jogurt z najbližšieho obchodu. Mlieko zohrejem, aby bolo horúce, ale nezovrelo, vmiešam doň jogurt, nalejem do pohárikov a vložím do jogurtovača na 4-5 hodín, keď zabudnem i na dlhšie :-) To je celé. Nám sa tento jogurt páči, hneď ako minieme jednu dávku, už aj vyrábame ďalšiu. Možno s tými špeciálnymi kultúrami by bol ešte lepší, ktovie.
      Pamätám si, že kedysi strašne dávno, sme mali také kultúry na výrobu acidofilného mlieka, i to bolo výborné, ale netuším, kde by som to teraz zohnala.

      Odstrániť
  4. Vierka, lebo teraz som dala bánovský smotanový, a tak sa ťahá ten môj jogurt, to mi moc nepasuje. Tak reku že či nemáš nejaký dobrý vyskúšaný, overený. Neviem či dávaš vždy nový, alebo či berieš aj z toho, čo si urobila.
    Ja som ho kedysi dávno robievala a pamätám, že som brala z mnou vyrobeného jogurtu pár krát a potom zasa som kúpila a tak...
    Ďakujem , pá. D. _)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z mnou vyrobeného som neskúšala robiť znovu, ja dávam buď biely z Jednoty, ich značku alebo z Lidla Pilos, tam kúpim väčšinou tú väčšiu gramáž, smotanový 10-percentný a odoberiem cca tých 150 gramov.
      My si do toho potom dávame väčšinou ovocie alebo musli, takže tú konzistenciu až tak neriešim, hlavne že chutí. Ale vychladený ho mám vždy pekne hustý.
      Chystám sa ešte vyskúšať so želatínou, cukrom a nejakým džemom taký, ako býva to vyklápacie Delissimo, tak som zvedavá ako to dopadne.

      Odstrániť
    2. Dobre, Vierka, tak vyskúšaj a daj znať, ako to dopadlo. dik a serus. D. :)

      Odstrániť
  5. I really love the colour and heart cables!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. It’s my favorite color too. Thank you, have a nice day! Vierka.

      Odstrániť