streda 3. februára 2016

3000 kúskov



… je na svojom mieste. Teda, ako sa to vezme — ešte treba kúpiť lepidlo, lišty, pásku a definitívne vybrať, kam nové puzzle zavesíme.
Bol to vianočný darček pre naše dcérenky, milovníčky koní. Boli nadšené. Pri skladaní ich ale nadšenie rýchlo prešlo a veľká časť tak ostala na mne. Nebola to teda žiadna sranda, skladali sme doma už aj dvojnásobne väčšie, ale tu bolo málo farieb a hromada temer rovnakých dielikov, nebolo sa veľmi čoho chytiť a tak sa prikladalo, skúšalo… ale obraz je na svete — a dúfam, že čoskoro aj niekde na stene.

    









Minulý týždeň ma zaujal v jeden podvečer pohľad z okna, smerom ku Plaveckému hradu. Vytiahla som foťák a cvakala, len tak, cez okno. Po stiahnutí fotiek som si ale uvedomila, že na fotkách nie sú svätojánske mušky, ale prach. Našťastie v sobotu bolo krásne slnečno a okná som umyla, tak nabudúce to už bude na fotkách snáď bez „svätojánskych mušiek“ :-)












A takto povyrástli moje mláďatká, kaktusíky vysiate zo semien. Ale že im to trvá :-)
Aby som si ušetrila polievanie jednotlivo, dostali namiesto misiek starý pekáč, ale myslím si, že im celkom pristane.






A tu je aj ich starší väčší kamarát. Všimla som si, že obrástol malinkými kaktusíkmi, je ich tam zo desať a sú zatiaľ len ako špendlíkové hlavičky.




A tieto v maľovanom črepníku dostala kedysi Anička k sviatku. Bolo ich tam päť či šesť, ale už z nich porozdávala. — Aj mne sú oveľa vzácnejšie kvietky, ktoré si vypestujem, namnožím, vymením s kamarátkou, než len také, že prídem do kvetinárstva a kúpim. Takto majú aspoň nejaký príbeh alebo sa spájajú so spomienkou na niekoho a na tom mi hlavne záleží.




Toľko na dnes a ja idem doštrikovávať sveter, nech je opäť čím sa pochváliť.
Majte sa krásne a užívajte si vaše radosti!
Vierka.


4 komentáre:

  1. Trpezlivosť "kone" prináša. Krásne puzzle. Aj moje deti radi skladali puzzle, nikdy sme nezlepili, totižto ony to hneď rozobrali a keď sa nudili tak poskladali znovu ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka, puzzle tak do 500 dielikov by som bola ochotná skladať i viackrát, ale už väčšie nie, baví ma to, ale som vždy rada, keď je na mieste posledný dielik (jedenkrát sa stalo, že sme ten posledný niekam zapatrošili, ale vystrihli sme náhradný a veru zatiaľ to nikto nezistil :-))
      Vďaka za komentár a príjemný deň ti prajem. Vierka.

      Odstrániť
  2. Vierka, u nás sú od Vianoc rozložené ale 2000 kusové, vždy na Vianoce kúpime nové a potom ich s prestávkami skladám sama, nikto sa k tomu nemá hlavne že to syn kúpi :), ešte že máme ten valec do ktorého sa dajú rozložené zabaliť a odložiť a keď mám chuť zase si ich roztiahnem....:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jej Evi, to som rada, že som natrafila na ďalšiu „skladateľku“ :-) Potom nezabudni odfotiť, až doskladáš, teším sa na tvoj hotový obraz. Maj sa krásne! V.

      Odstrániť