piatok 22. júla 2016

Včera to boli utierky



Dnes vás o veľa času neoberiem. Ani seba nechcem… Deje sa toho veľa, príjemného i menej príjemného. Keby som mala o všetkom písať, asi by som potrebovala ešte jeden život. A ten nemám. Preto som sa rozhodla, že síce na blogy nezanevriem, ale vaše preletím a ani písať toľko nebudem. Fotky si môžem uložiť i na facebook a nebudem nimi zbytočne unavovať…

Ale dosť už „výlevov“. Prišla som kvôli inému. Zistila som, že sa mi akosi premnožili utierky, nakúpila ich ešte mama „do výbavy“, niečo i babka, niečo občas pribudne ako darček, a je ich toľko, že by vystačili ešte pre ďalšie dve generácie :-)
A tak som včera sadla k šijaciemu stroju, reku niečo vymyslím. Materiál je ľanový, príjemný, prvé, čo ma napadlo, že by sa mi zišlo vrecko na chlieb. A na nákup pečiva taška. A neostalo iba pri jednej.






 
 
 



Ďalšie utierky sa chystám premeniť na prestieranie na jedálenský stôl, nech ho nešpatím kadejakými plastovými podložkami. Tak snáď i to sa na blogu časom objaví. Prípadne niečo iné, ak bude inšpirácia :-)

Pre tých, čo ešte vládzu pozerať— motýliky — na chalupe zakvitla budleja, ktorú sme pred 2 rokmi priviezli zo zámockého záhradníctva v Miloticiach. Je prekrásna a motýľmi sa to na nej len tak hemží. Darmo sa jej nehovorí motýlí kvet.
Len žiaľ, keď sa motýle mihajú z kvetu na kvet a do toho fúka vetrík, tie fotky nie sú žiadna sláva…











 










Tak sa majte krásne, užite si príjemný a pohodový víkend — podľa možnosti viac v prírode než pri pc či telke :-)
Vierka.

4 komentáre:

  1. Věrko, moc hezky si využila utěrky. myslím, že jsem od babičky dostala podobné, materiál je opravdu perfektní!
    A moc chválím motýlí fotky!
    Hezký večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vierka, motýle a kvety super, vrecko a tašky tiež, dobrý nápad!
    Rozumiem ti, všetko je o čase, toho moc niet. Ale dôchodcovia, to je iné, ja mám denné blogovanie na vypĺňanie času, ale snáď sa aj ty dočkáš :-)))
    Maj sa fajn!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Daniela. Ďakujem za pochvalu.
      Nebolo to myslené tak, že by som chcela písať viac. Skôr, že to málo voľného času chcem využívať pre mňa zmysluplnejšie. A ani v dôchodku, ak sa teda nejakého dožijem, neplánujem písaniu venovať väčší priestor. Ono je toho toľko, čo všetko by som chcela stihnúť, len aby zdravie bolo... :-)
      Tak krásny víkend i tebe, pá.

      Odstrániť