utorok 27. januára 2015

Koberček


 

Chystala som sa naň už dlho. Tričká boli nastrihané na pásiky a zmotané do klbiek a čakali na svoju druhú šancu. Až nedávno ma pochytila chuť na tkanie. Ako som len rada tým krosienkam. Je to síce iba hračka, ale poteší i dospelého — a na takéto recy- výtvory úplne super.


 


 

 



 

Konečne prišiel čas i na gombíkové dierky :-) K šijaciemu stroju našťastie pribalili aj DVD s parádnym názorným návodom. Išlo to ako po masle. Dierky ešte nie sú dokonalé, ale myslím, že to pôjde a že sa konečne budem môcť pustiť aj do plánovaných vankúšov.

Tá patka je geniálna, stroj ušije dierku presne podľa veľkosti vloženého gombíka.

Myslím, že na prvý pokus celkom obstojná :-)

To je na dnes všetko, ja si idem pri čaji premyslieť, do čoho sa pustiť skôr :-)
Majte sa krásne!

Vierka.




6 komentárov:

  1. Vinka, you are so talented!!! Never ever can't do this! Looks pretty! Thank you for your lovely visit! Wonderful to have you around!
    Happy days
    Elisabeth

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hello Tante! I'm glad you like it. Thank you for your compliment. Have a nice day!

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobry den,
    lakalo ma velmi pustit sa do tkania a recyklacie triciek a pod., tak som vela hladala na nete a narazila som na vase tkanie a krasny blog :-) chcem sa spytat, aka je sirka tychto vasich recy - kobercekov a ci by ste mi na tento ucel tieto krosienka odporucili..
    Iva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, Ivka,
      najskôr ďakujem za pochvalu :-)
      Krajné nite osnovy na týchto krosienkach sú vzdialené 40 cm, pomerala som tie koberčeky, čo som dosiaľ vytvorila, najširší sa mi podaril približne 37 cm široký (dĺžka je možná max. 130-140 cm). Či by som odporučila — ťažko povedať. Keby som mala dostatok financií, kúpim si normálne krosná, ale to je tak minimálne 600 eur. Každopádne ale na vytvorenie zopár koberčekov a otestovanie si, či vás tkanie bude baviť, to stačí. Navyše s týmto sa dokážu zabaviť i menšie slečny, pokiaľ máte deti.
      Prajem krásny deň! Vierka.

      Odstrániť
    2. Dakujem Vierka,
      ja som nasla tieto za 250,-: http://www.krosna.sk/?run=content&id=8011&lang=sk - Lorinz 40 sa mi pacili, ale tiez maju uvadzanu sirku 40cm, tak to by potom mozno stacili aj tie vase. skusim napisat aj tam - ako je to s tou sirkou. nebola by to tak zavratna suma ako 600 a pod...A ja dakujem, zas k vam rada nakuknem - same spolocne veci som nasla - matematika, hackovanie, zahradka, kvietky, turistika, pecenie....ja este pletiem z pedigu a vyrabam sperky zo zivice...zaujmov a napadov by bolo, len este ten cas .-)
      Majte sa pekne
      Iva

      Odstrániť