štvrtok 19. marca 2015

Po fuške







Pred chvíľkou som prišla dnu zo záhrady. Celý deň krásne svieti slniečko. Dopoludnia sme chvíľu posedeli a poklebetili s mojou bývalou kolegynkou Otilkou. Potom som sa pustila do práce. Dnes prišiel rad na hriadku starých prerastených jahôd. Netkaná textília spod nich doslúžila a putovala do smetí, ale jahody som ešte zobrala na milosť. Poviem vám, takto ma chrbát už dávno nebolel. Ale hriadka je krásna, okopaná, poliata a i novú som založila. Tak tu už len sedím pri káve a relaxujem, kým bude treba ísť chystať večeru. Evička je ešte na keramickom krúžku, chodieva odtiaľ až okolo šiestej. Je tretiačka a mám už od nej doma celkom slušnú zbierku keramiky. Na krúžok chodí už od materskej školy a veľmi ju to baví. Dnes ráno som si povedala, že ju prekvapím a do niekoľkých nádobiek som jej vysadila kaktusy.
O našich kaktusoch už bola reč tu.  Rastú dosť pomaly, ale čo, aspoň nezaberú veľa miesta :-)
Tu je niekoľko presadených:








Keď sa začali na blogoch objavovať rôzne rýchlené kvety – narcisy a predovšetkým hyacinty, napadlo ma, že mi na jeseň zvýšili cibuľky, ktoré už nebolo v záhrade kam dať. Tak som ich zasadila do misky a postavila do predsiene, kde nie je práve najteplejšie. A tu je môj „pestovateľský úspech“ :-) Pretože vyrástli veľmi vysoké, odstrihla som ich do vázy. Dnes som k nim pridala ešte vetvičku rozkvitnutej drienky, ale to už foťák nebol poruke, tak drienka bude na blogu zasa inokedy…
No a ako býva mojím zvykom vychvaľovať sa vlastnoručne upečenými chlebmi, tak ani tento príspevok nebude výnimkou. Chlebík je celkom obyčajný, iba z bielej múky, akurát povrchu posypaný slnečnicovými semienkami.




 

 


 
Toľko pre dnešok, ja sa musím s mojou boľavou chrbticou dať chvíľu do vodorovnej polohy.
Majte sa krásne, opatrujte sa!
Vierka.



4 komentáre:

  1. Ahoj Vierka. Keramika je vydarená veru. Pozdravujem Evičku. A chlebík vyzerá veľmi chutne.:) Ahoj. Dana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ďakujem, pozdrav vybavím. Evka včera opäť priniesla ďalšie vypálené výtvory, zasa niekedy nafotím. Som rada, že ju to baví.
      Maj sa krásne! :-)

      Odstrániť
  2. Ako som mohla doteraz nevedieť o takomto super blogu...ďakujem že si sa ozvala komentárom k môjmu makovému koláču, hneď som nakukla kto mi to tak pekne napísal a som veľmi rada, že som to urobila....krásne-prekrásne veci tu máš....musela som sa pousmiať na tých krhličkách pri chlebíku, presne také mám aj ja len obidve sú biele a používam ich ako dekoráciu v lete ku kvietkom vonku...:) pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, ďakujem za slová uznania, veľmi ma to potešilo.
      Ja sa často inšpirujem receptmi z tvojho blogu, akurát nemám vo zvyku komentovať. Ale makový koláčik mi tak padol do oka, že som neodolala a napísala. Biela konvička bez pokrievky aj u nás slúžieva ako dekorácia, modrú veru sem-tam ešte použijem, keď potrebujem odviezť na chalupu napríklad guláš alebo nejakú polievku. Do autochladničky je ako stvorená. :-)
      Krásny víkend ti prajem a zasa niečo dobré ukuchti a uverejni :-)

      Odstrániť