streda 6. apríla 2016

Tatry trochu inak




Plním sľub a pokračujem tam, kde som včera skončila, na ceste do Tatier.













Danka, fotky budú asi trochu iné, než si čakala. Ale keď má človek za sprievodcu Tatranca a ešte k tomu hasiča, tak chce vidieť iné miesta než chodníky plné turistov. Aj keď teda pohľady sú to veľakrát smutné. Nezainteresovaný by si mohol myslieť, že od kalamity uplynuli dva-tri roky a nie takmer dvanásť.















Fotené  nad Tatranskou Štrbou, aspoň krokusy to zachraňovali, že bolo na čo pekné oko uprieť.
Ale ten strach, keď mi známy popisoval, koľko tam je medveďov a ešte vidieť od nich dodriapané stromy, to nikomu neprajem :-)











A tento posed nejakého superpohodlného poľovníka a navyše priamo pred ním na lúke krmelec — no comment…




Tomuto stromčeku veru asi do smiechu nie je.

A tu už sme na známych miestach:



























Fotiť na návšteve ľudí a ešte k tomu na blog, sa mi zdalo nepatričné. Ale fenka so šteniatkom nenamietali.















Toľko na dnes z Tatier, veľa sa toho za jedno poobedie stihnúť nedalo.
Zastávku na spiatočnej ceste v nedeľu sme si urobili vo Vlkolinci. Ak si myslíte, že po dnešnom dosť pesimistickom príspevku, teda až na tých psíkov, to bude lepšie, no… však uvidíte.

Zatiaľ sa majte krásne a užívajte plnými dúškami jar!
Vierka.

3 komentáre:

  1. Věrko, byli jsme v Tatrách před i po... To bylo hodně velký šok! Ale i tak to tam máme rádi, ráda jsem si s tebou pár dovolených připomněla. I ve Vlkolinci jsme byli :o) Pejsi jsou kouzelní!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vierka, vidím, že o krásne výhľady ste nemali núdzu. Aj tie Nízke Tatry ako na dlani. A ten Krivánisko mohutný. Nádhera. :) Tá kalamita, tak to je smutné.
    V poslednom čase sa mi zdá, že tie Tatry bývajú nejaké preľudnené. V lete fakt hlava na hlave. Nejak mi tam chýba ten kľud , ktorý tam za našich detských čias býval. Škoda. :( Ale za to hory nemôžu.
    Viery, maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dievčence, ďakujem za návštevu blogu a za komentár. Dani, máš pravdu, Tatry sú hlavne cez prázdniny a cez sviatky plné ľudí, preto som aj rada, že som mala príležitosť ocitnúť sa tu v pokojnejšom čase a mimo turistami navštevovaných miest. Stretli sme až dvoch ľudí za celé popoludnie, ale ako vravím vyššie, mala som i strach, medveďa som „videla“ za každým kríkom :-)
    Majte sa krásne! v.

    OdpovedaťOdstrániť