streda 8. augusta 2018

Ani ja nie som výnimkou





Tak ja teda opäť po takmer dvoch rokoch skúsim, či som ešte nezabudla napísať blog :-)
Ten čas ale letí. Dva roky! Nijako som na blogy nezanevrela, sledujem vás, ale skrátka sa mi publikovať nechcelo, vždy som mala niečo, čo malo väčšiu prioritu. Ani teraz nesľubujem, že to bude často, ale ktovie...

Späť k nadpisu. Mám pocit, že všetky háčkarky a pletiarky sa pobláznili do dúhových klbiek, ponúkajú ich mnohé galantérie aj e-shopy. Povedala som si, že teda i ja skúsim, ako sa s klbkom pracuje. Aby som nebola podozrievaná z robenia reklamy, konkrétnu značku neuvádzam. Zloženie je 50/50 bavlna a akryl. Nemám rada krikľavé farby, táto kombinácia sa mi zapáčila, aký bude výsledný efekt, to je i pre mňa zatiaľ prekvapenie. Rozhodla som sa pre šatku, tá sa určite vynosí. Ak sa mi vzor bude na šatke páčiť, odfotím aj pokračovanie a pripojím schému, ak by niekoho zaujala. Zatiaľ len takáto návnada :-)






S čím sa ale určite musím pochváliť, to sú tieto háčiky. Dlho som nad nimi váhala, predražené sú neskutočne, ale musím uznať, že sa s nimi pracuje ohromne. A navyše nekotúľajú sa mi kade-tade, sú v puzdre pekne poruke.
Aby sa nekotúľalo a nešpinilo klbko, požičala som si od Aničky košík, jeden zo sady, ktorú som jej uháčkovala pred pár rokmi na Vianoce. Tuším, že v niektorom starom príspevku som ich ukazovala.

 




Jo, a aby som nezabudla! Fotky si pýtali nejakú tú dekoráciu. Tak som ku klbku a šatke na stôl pridala — slez nasušený na čaj. Používa sa od kašľu, ešte som môj slez neskúšala, ale nachádza sa napríklad v jednom „tatranskom“ čaji, ktorý je od neho po zaliatí krásnej modrej až tyrkysovej farby.



Všetkým prajem krásny letný deň a držte mi palce, nech ma chuť do písania opäť neprejde :-)
Vierka.


7 komentárov:

  1. Věrko, vítám Tě zpět v blogovém světě a věřím, že psaní i fotky budou inspirací pro nás ostatní. Všímám si, že hodně blogů, které před pár lety umlkly, se nyní čas od času probouzí a začínají opět žít, což je dobře.
    Přeji též pěkné dny, Petra.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peťka, ďakujem! Aj ty si pre mňa inšpiráciou. Veľa miest, o ktorých si písala a navštívila ich, by som si rada pozrela, Moravu mám veľmi rada, len toho času na výlety je tak málo…

      Odstrániť
  2. Vierka, tak to teda letí, ani ja by som nepovedala, že sú to už takmer 2 roky. Tak vitaj medzi nami!
    Občas si treba urobiť radosť aj niečim super predraženým, ale háčiky vyzerajú fakt dobre :-)
    Ja neháčkujem, nedá sa všetko :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Daniela, veru, letí to, nedá sa nič robiť. Tuším všetky by sme toho chceli stíhať viac než sa dá, ale zasa si treba uvedomiť, že radšej menej a užiť si to, než sa naháňať. Ty neháčkuješ, ale zasa pletieš a hlavne výšivky máš nádherné. Každá niečo — keby robili všetci to isté, bola by to nuda :-)

      Odstrániť
  3. Věrko, jsem ráda, že jsi zpět!
    Už na tom malém cípku je vidět, že šál bude překrásný!
    Přeji krásné letní dny, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, vďaka! Šatka bude pekná, dnes som kúsok pokročila, zaujímavé je pri tom sledovať, ako sa tie farby postupne prelínajú, nečudujem sa, že tie klbká tak dievčence bavia. Natrafila som na jednu šatku na Ravelry, volá sa Lost in time - stratená v čase. I ja si tak pripadám pri tom háčkovaní, že sa do neho tak zaberiem, že si ani neuvedomím, ako čas letí. Asi by to bol príhodný názov pre všetkých, čo robia niečo so zanietením, či už háčkovanie alebo čokoľvek. Maj sa krásne! v.

      Odstrániť
  4. Vierka, ja tiež rada hačkujem a stále mi chýba nejaký háčik, kupujim ich potom po jednom a tie lacnejšie ale už som si povedala, že nabudúce radšej kúpim niečo drahšie a kvalitnejšie,... takže si spokojná s tou sadou a aj keď si za ňu zaplatila viac, určite z nej budeš mať dlho radosť. Ja sa teším, čo budeš vytvárať. Nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť