pondelok 24. septembra 2018

Opäť sieťovky





Zistila som, že na internete sa so sieťovkami roztrhlo vrece. Rôznych typov sieťoviek a vzorov na nich je neúrekom, každý by si určite vybral, priadzí, z ktorých sa dajú zhotoviť, je tiež fúra.
A tu je moja ďalšia verzia:




Priadzu som zdedila, ale keďže nemala žiadnu etiketu, veru neviem ani názov, ani zloženie. Určite viem len to, že je syntetická a dostatočne pevná, aby sieťka uniesla to, čo do nej naložím, bonus je i zaujímavá zlatistá farba — vraj je taká teraz „in“ :-)

 Predchádzajúce sieťky som háčkovala klasickou filetovou technikou, tu som vzor trochu zriedila (na jednej sieťke sa opakujú stále dokola 2 dlhé stĺpiky a 4 retiazky, na druhej stĺpik, retiazkové očko, stĺpik a zasa 4 retiazky). Na obrázku je ten druhý variant.


Chcela som si skúsiť aspoň jednu sieťovku, ktorá sa dá zbaliť do malého klbôčka a zapnúť akoby do malej taštičky – keď ju máte v taške, aby sa do nej kadečo nezamotalo.
Dá sa urobiť podľa tohto návodu, to by som však nebola ja, aby som si ju neupravila podľa seba..

click here for larger size
https://www.crochet-world.com/newsletters/talkingcrochet/pages/TCNL3008_patt2.html

Tu je tá moja s dnom zo samých dlhých stĺpikov:

 

Dnes len takto stručne, ale mám pre vás ešte tieto krásne ružičky a prianie všetkého dobrého, nech sa Vám darí!
Vierka

3 komentáre:

  1. Ďakujeme za krásne prianie a krásne kvietky k tomu ako bonus!
    Naozaj sa s háčkovanými sieťovkami vrece roztrhlo, aj ja mám jednu (kúpenú od pani majiteľky malej galantérie v DK), ale to je dobre, že konečne nahrádzame igelitky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daniela, úplne súhlasím, igelitky, ale aj iné plasty sú ako mor - treba sa im vyhýbať, kde sa len dá.

      Odstrániť
  2. Vierka, sme na tom rovnako :)) aj mňa to pochytilo sieťkovať :) chcela by som si tiež urobiť takú čo sa dá poskladať, som rada tvojmu návodu. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť