Nie sú síce veľmi vianočné, skôr na Silvestra, ale učím sa ich piecť, tak skúšam, čo ma práve napadne. Dnes to teda boli bryndzové. Recept:
1 l mlieka
1 bryndza (100 g)
500 g hladkej múky
2 – 3 lyžice oleja
1 vajce
lyžička soli (podľa chuti, radšej menej, prisoliť sa dá cesto aj po uchutnaní prvých)
trochu drvenej rasce
A tu je výsledok môjho dnešného snaženia:
Zneistela som nad slovom oblátka – či oplátka? Ale poučil ma Krátky slovník slovenského jazyka. Teda spisovne: oblátka, nárečovo oplátka. Zasa som múdrejšia :-)
Krásny deň všetkým!
Vierka
No aká šikovnica Vierka!
OdpovedaťOdstrániťJa by som sa na pečenie oblátok nedala :-))
Chuť bryndze je určite dobrá, nikdy som o takých nepočula.
Prajem krásne predvianočné dni!