streda 5. decembra 2018

Živé zlato




 Viem, hovorí sa živé striebro, ale v mojom prípade sa teraz jedná o túto zlatú niť. Striebornú ste videli minule na hviezdičke – tá skončila na adventnom venci. Zlatú sme si doma vybrali na ozdobenie vianočného stromčeka, konečne som sa dostala – zatiaľ aspoň k začatiu – už avízovanej reťaze. Háčkovať budem, kým klbko vystačí, tak uvidíme, aká dlhá reťaz vyjde.
Postupujem tak, že uháčkujem zakaždým 30 retiazkových očiek, potom 4 dlhé stĺpiky, ktoré vpichujem do 3 očka od háčika.


 
Sviečky som si požičala z adventného venca. Dostala som ich od švagrinky. vraj fialová je liturgickou farbou Vianoc.

 Do minulých Vianoc sme takú istú reťaz používali na dozdobenie stromčeka, ale bielej farby . Po tých rokoch, čo slúžila, rozhodla som sa ju nahradiť zlatou a tá biela, čo už vlastne celkom biela nie je, skončí tento rok na nejakom stromčeku v záhrade. Mimochodom, keď sme už pri stromčekoch – nemám potrebu zlikvidovať každý rok jeden strom, preto v našej domácnosti používame plastový a na vôňu akurát nejakú vetvičku do vázy. Síce nejakí mudrci vyčíslili, že plastový stromček je menej ekologický, ale nerátali s tým, že nám postačí na x rokov. To x bude tento rok 17, kúpili sme ho v roku, keď sa narodila Anička – teda o rok budú, stromček i Anička, plnoletí :-) Dúfam, že s nami v domácnosti stromček i Anička ešte prežijú veľa veľa Vianoc.

 



V pozadí reťaze vám ešte nenápadne ukazujem začaté pletenie. Až pokročím trochu viac, dostanem sa v nasledujúcom príspevku i k tomu. Dovtedy sa majte krásne a nepreháňajte to s vianočným upratovaním :-)
Krásny deň!
Vierka.

 

2 komentáre:

  1. Súhlasím s tebou, stromček umelák vydrží celé roky, ten náš budeme mať 43. Vianoce a nevymenila by som ho za nič na svete :-)
    Reťaz bude krásna!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. My umelý stromček nemáme, ale celkom by som na taký pristala ... Každý rok totiž musíme zaobstarať vetvičky čečiny, ktoré zapichujeme do kovovej konštrukcie. Stromček je pekný, voňavý, najčastejšie sú vetvičky z borovice. Kým bol manžel zdravý, nebol s tým problém. No ale teraz ... preto by som rada malý, umelý stromček... Pre nás dvoch stačí. A chválim tvoje práce ... zlatá retiazka ... výborný nápad ... a štrikovanie v pozadí sa teším ... Vierka, pekné dni prajem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť