utorok 7. júla 2015

Čo bude dnes k obedu?




Tak som sa zavčasu ráno prešla po záhrade, aby som si premyslela, čo budem dnes variť. (A samozrejme popolievala čím skôr, nech rastlinky tie horúčavy bez ujmy prežijú.)

Osičky a iné chrobáčiky už raňajkovali:



 
 Niektoré sa ukrývali v tieni pod listami cukiet a tekvíc:




Kvietky  si užívali ranný vzduch, kým na ne začne z oblohy pražiť slnko:











Nazrela som do skleníka a odtrhla jednu uhorku na šalát. Normy EÚ by s týmto zakrivením nesplnila, ale do nášho šalátu bude výborná :-)

 


Rajčinky asi do obeda nestihnú očervenieť, tak hádam zajtra:






Kaleráby svojimi veľkými listami tienili pôdu, aby nevysychala, ale už nadišiel ich čas premiestniť sa do kuchyne (a vňať ku zajacom).






K nim ešte biela cibuľa a žlté i červené mrkvičky (opäť sa podelím so zajačikmi a sliepkami).

 

Hlivu sme pred časom už odpísali, ale založili sme ju pre prípad do garáže. Prekvapila príjemne ďalšími trsmi húb:




 

 
 


 



Takže obed je dnes jasný, bude hlivové rizoto s dusenou zeleninou a aj s čerstvým šalátom.
Nabudúce zasa možno niečo vajíčkové, ale táto sliepka vajce momentálne neznesie, už týždeň kvoká. No a keďže nemáme kohúta, nič z toho. Ale zato bude v blízkej dobe určite nejaký slepačí príspevok na blogu :-)






Tento cesnak nie je síce z dnešnej obchôdzky po záhrade, ale z chalupy. Nenarástol tento rok veľký, ale budem mať ešte ďalší z našej domácej záhrady, ten sa ukazuje krajší. A čo je podstatné, nemusím kupovať čínsky v obchodoch :-)






No a na záver: minule som tvrdila, že doma skalku nemám a mať nebudem, ale niečo málo sa predsa nájde, a to zopár skalných ruží. Aj tie sú jedlé, ale dnes k obedu určite nebudú :-)
Prežite príjemný deň – a rada si prečítam, čo máte nové. Teším sa na všetky vaše príspevky,
Vierka.






2 komentáre:

  1. Vierka, krásny príspevok. :) Aj fotečky, aj komentár. :) Úrodu máš krásnu, je to super, keď to ide zo záhradky rovno do hrnca. :) A tá hliva! Naša na pni zatiaľ nič. A už asi ani nebude. Maj sa krásne. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, vďaka! Z úrody sa teším, snažím sa, aby sme z nej teraz cez leto čo najviac vyvárali. Takúto hlivu, ako mám na fotke, dostaneš kúpiť napríklad v Carrefoure, ale vozieva ju k nám do dediny i súkromný pestovateľ. Máme takéto vrecko už niekoľkýkrát, som s tým veľmi spokojná.
      Krásny večer! V.

      Odstrániť