piatok 11. januára 2019

Do poslednej nitky


Takýchto kúskov mám neúrekom. Mnohé sú ešte po starej mame a tete, ktorá mi vyšívala kroj, keď som bola dieťa. Nič ale nemôže vyjsť nazmar, tak sa ich postupne „zbavujem“. Vyšívať už veľmi nevyšívam, hlavne krížiky, boleli ma z nich oči. Tak občas nejaké využijem pri háčkovaní.



 

Síce mám rozštrikovaný sveter, ktorý ste videli minule, a ešte aj jeden šál, (ktorý uvidíte nabudúce), ale na chvíľu som zamenila ihlice za háčik a uháčkovala obaly na plechovky a jeden košík. Do zvyškov prírodnej pletacej priadze som primiešala postupne zvyšky farebných bavlniek a vyšlo toto: 







Ešte mám v pláne dorobiť „do série“ pár „podkafíčiek“, tak hádam cez víkend bude čas i na takýto relax. A na čo sa ešte s Evičkou chystáme? To napovedia posledné dve fotky :-)

Majte krásny víkend!
Vierka.





4 komentáre:

  1. Výborný nápad jak využít zbytky bavlnek. Já mám taky krabici bavlnek ještě po babičce a vyšívám s nimi právě ty polštáře. Využiji tak i maličké zbytky. Dřív jsem hodně vyšívala křížkovým stehem, hlavně obrazy, ale už na to nevidím a když jsme se přestěhovali do domečku tak bych je tu ani neměla kam dát.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlasti, ja som sa tiež navyšívala krížikov, hlavne obrusy (a teraz ich už takmer vôbec nepoužívam). Vyšívané obrazy veľmi neobľubujem, mám len zopár menších na poličkách, ani to nevešiam na steny. Tie tvoje vankúše sú nádherné - dajú sa niekde na internete nájsť tie vzory? A na akej látke si vyšívala - je to ľan?

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Vďaka, Alenka! Už je aj pokračovanie, len niet času to nafotiť a niečo k tomu spísať :-)

      Odstrániť